Dagens middag

För oss som älskar räkor såklart!
Den är lätt och snabb att tillreda.

RÄK- OCH CHILIGRYTA. för fyra poritioner ..

ingredienser:
1 gul lök
1 knippe salladslök
1 vitlöksklyfta
2½ cm färsk ingefära
1-2 färska pepparfrukter
4msk rapsolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1½ tsk röd currypasta
1 burk korssade tomater
1½ dl vatten
1½ dl grädde
1 knippe färsk koriander
500 g räkor
salt och vitpeppar

Gör såhär:
skiva löken, finhacka vitlöken, ingefäran och pepparfrukten. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken, vitlök och ingefära och pepparfrukten på en låg värme i några minuter.
Tillsätt kryddorna och currypastan och rör om i några minuter. Blanda i tomater och vattnet, låt koka upp. Sänk värmen och låt koka i yttligare 10 minuter. Tillsätt grädden och färsk hackad koriandere efter smak och sjud några minuter till.
Lägg sedan i räknorna och smaka av med salt och peppar. Krydda ev. mer om du önskar. Garnera med färsk hackad korriander. och serveras med ev raita.


Recept på raita. ( 8 portioner )

Ett av det vanligaste tillbehören i det indiska köket. passar till all indisk mat och veg. grytor.

ingredienser:
1 gurka
½ morot
1 rödlök
2tomater
5 dl matlagnings yoghurt
salt och peppar
½ tsk malen spiskummin
½ tsk paprika pulver
2 msk hackad färsk koriander


Gör såhär:
Skär gurkan och moroten i små tärningar. Skala och finhacka rödlöen. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen och hacka tomtat köttet fint. Blanda allt med yoghurten och smaka av med salt och peppar, spiskummin, paprikapulver. Strö hackad koriander över och blanda väl. Låt stå i kykab 1 timme före servering.



Smaklig måltid. supergott är det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar